Om Drakbåtskampen

Under 90-talet när Stockholms Vattenfestival ägde rum var drakbåtarna ett oerhört populärt inslag i Stockholm. Över 1000 lag från nästan lika många företag var med och tävlade. Många hade flera lag som tävlade i en intern företagskamp. Många företag tävlade mot varandra branschvis. Oavsett vad så var drakbåtstävlingarna en kul aktivitet som uppskattades av många. Drakbåtstävlingarna var den perfekta lagaktiviteten som kunde få alla att kämpa tillsammans mot ett gemensamt mål.

Vi vill återuppliva drakbåtstävlingarna igen, och därför beslutat oss för att ta dem tillbaka till Stockholm. Tillsammans med Örnsbergs Kanotsällskap kommer vi den 29 – 31 augusti att arrangera Drakbåtskampen i Djurgårdsbrunnsviken vid Sjöhistoriska Museet.

Vår förhoppning är ni vill vara med oss i uppbyggnaden av drakbåtstävlingarna i Stockholm, och få det att bli en tradition igen. Alla är välkomna att anmäla lag.

För att det ska bli en ännu bättre upplevelse och möjlighet till att bygga lag, så kommer vi att upprätta en After Paddle Bar som alla kan hänga i mellan och efter loppen. Det kommer att bjudas på musikunderhållning, och serveras god mat och förfriskningar från baren. Mat & dryckespaket bokar ni innan så att allt är serverat  klart när det är dags.

Vi kommer detta första år endast arrangera tävlingar över tre dagar. Det innebär att antalet platser är begränsade. Vi rekommenderar er därför att anmäla ert lag snarast.

Ett lag består av 13 personer, varav 12 paddlar och 1 trummar takten. Vi tillhandahåller en professionell styrman. Ett lag får ej vara färre än 9 personer, dvs 8 som paddlar och 1 som trummar. Ett lopp är 200 meter. Varje heat består av 6 båtar (med reservation för ändringar – beroende på antalet anmälda lag). Alla lag är garanterade minst 2 lopp. Varje tävlingspass kommer att avslutas med en final. Drakbåtskampen håller med båtar, flytvästar, trumma, och styrman.

Pris per lag: 7.950 kr exklusive moms.

Anmäl er här