Information

Under 90-talet när Stockholms Vattenfestival ägde rum var drakbåtarna ett populärt inslag bland företagen i Stockholm. Över 1000 lag från nästan lika många företag var med och tävlade. Det var den självklara team-building-aktiviteten. Kollegor, kunder, leverantörer och konkurrenter  – alla var med och tävlade i drakbåtspaddling.

Nu är drakbåtstävlingarna tillbaka i Stockholm. Den 28 – 31 augusti (2019) kommer Drakbåtskampen att ta plats i Djurgårdsbrunnsviken vid Sjöhistoriska Museet. En tävlingsbana kommer att byggas upp och ett par hundra företag kommer att tävla om titeln som “Årets mästare i Drakbåtskampen”. Tävlingen kommer att pågå från tidig eftermiddag fram tills det blir mörkt – i fyra dagar. Varje dag kommer att vara en enskild tävling, som avslutas med en final på kvällen.

Framför museet, på ängen, kommer det att byggas upp en tältby med restaurangtält, barer, och scen. Här kommer alla deltagare tillsammans med sina supporters (kollegor och familjemedlemmar) att kunna mingla och umgås i After Paddle Bar hela dagen och kvällen.

Ett lag består av minst 9 personer – max 13 personer, varav 8 – 12 paddlar och 1 trummar takten. Vi tillhandahåller en professionell styrman. Ett lopp är 200 meter. Varje heat består av flera båtar. Alla lag är garanterade minst 2 lopp. De bästa tiderna går till slutspel. Varje dagspass avslutas med en final. Drakbåtskampen lånar ut båtar, flytvästar, paddlar, trumma, och styrman.

Nu erbjuder vi ett BOKA TIDIGT PRIS; 7.995 kr exklusive moms/ lag. Lån av båtar, flytvästar, paddlar, trumma, och styrman ingår. Anmäl ett lag här.