Information

Under 90-talet när Stockholms Vattenfestival ägde rum var drakbåtarna ett populärt inslag bland företagen i Stockholm. Över 1000 lag från nästan lika många företag var med och tävlade. Det var den självklara team-building-aktiviteten. Kollegor, kunder, leverantörer och konkurrenter  – alla var med och tävlade i drakbåtspaddling.

Nu är drakbåtstävlingarna tillbaka i Stockholm. Den 27 – 30 augusti (2020) kommer Drakbåtskampen att ta plats i Djurgårdsbrunnsviken vid Sjöhistoriska Museet. Tävlingen kommer att pågå från tidig eftermiddag fram tills det blir mörkt. Varje dag kommer vara en enskild tävling, som avslutas varje dag.

Torsdag – Fredag kommer att vara anpassade för företag. Lördagen kommer att vara mer anpassad för privata sällskap och föreningar.

Framför museet, på ängen, kommer det att byggas upp en tältby med restaurangtält, barer, och scen. Här kommer alla deltagare tillsammans med sina supporters (kollegor och familjemedlemmar) att kunna mingla och umgås i After Paddle Bar hela dagen och kvällen.

Ett lag består av minst 9 personer – max 13 personer, varav 8 – 12 paddlar och 1 trummar takten. Vi tillhandahåller en professionell styrman. Ett lopp är 200 meter. Varje heat består av flera båtar. Alla lag är garanterade minst 2 lopp. De bästa tiderna går till slutspel. Varje dagspass avslutas med en final. Drakbåtskampen lånar ut båtar, flytvästar, paddlar, trumma, och styrman.

Lån av båtar, flytvästar, paddlar, trumma, och styrman ingår.