Bakgrund

Under 90-talet när Stockholms Vattenfestival ägde rum var drakbåtarna ett populärt inslag i Stockholm. Över 1000 lag från nästan lika många företag var med och tävlade. Många företag hade interna kamper, och många tävlade mot varandra branschvis. Vi har saknat drakbåtstävlingarna och därför bestämt oss för att försöka återuppleva historien i Stockholm igen.

I augusti (2018) gjorde vi ett test, när vi i samarbete med Örnsbergs Kanotsällskap satte upp Drakbåtskampen vid Sjöhistoriska Museet. Ett 50-tal företag var med och paddlade. Det var blandade lag med både killar och tjejer, och stämningen var på topp. Efter tävlingarna hängde deltagarna kvar i restaurang- och bartälten och minglade med sina kollegor. Det var superkul, och responsen var fantastisk!

Den positiva känslan tar vi nu med oss och laddar ännu större för nästa år (2019). Vi hoppas ni vill vara med, och tillsammans med oss bygga upp drakbåtstävlingarna till en tradition i Stockholm igen.

Den sista veckan i augusti, 2019, kommer Drakbåtskampen att ta plats vi Djurgårdsbrunnsviken, vid Sjöhistoriska Museet. Anmäl ett lag nu.